Hírek

Újdonságok, bemutató videók, esemény beszámolók a kések világából. Egyszóval minden, ami történik, történt, történni fog.

Blackjack! 21 pikáns kérdés Liszi Imrének!

Magyar Kések cikk

Minden olvasót szeretettel üdvözlök. Ebben a Black Jack kérdéssornak keresztelt interjú sorozatban a hazai (nem csak késes) közösség számára érdekes személyek válaszolnak 21 olyan kérdésre, amelyekre adott válaszok reményeim szerint érdekesek és hiánypótlóak lehetnek. Célom, hogy a tisztelt olvasókat közelebb hozzam interjúim alanyaihoz.

Ilyen volt a K-nap! Élménybeszámoló egy késes rendezvényről.

Magyar Kések cikk

2019 szeptember 21, hajnali öt óra…

A telefonom még éppen az idegesítő hangtartományból beüvölti a hajnali csendbe az Urban Country – Knife and Stone dallamát. Gondoltam, ha egy témába vágó, western stílusú nótával indítom a napot, kellemesebb lesz az ébredés…

Tévedtem.

Közeleg a K-nap! XVI. Nemzetközi Késkiállítás és Vásár!

Magyar Kések cikk

Közeleg a K-nap! XVI. Nemzetközi Késkiállítás és Vásár!

A hazai késes világ – jelenleg – legbiztosabb pontjai, a múlttal rendelkező rendezvények.

Kések, melyek megjárták a világűrt!

Magyar Kések cikk

Az emberek képzeletét mindig foglalkoztatta a végtelen, a felhőkön túli világ rejtélye. Az ókorban és a középkor egy jelentős részében is, többnyire vallási értelmezéssel próbálták magyarázni az akkor már régóta ismert égitestek, csillagok, bolygók létezését és azok mozgását.

Kovács Miklós – Ozirisz. Van mindenes kés?

Magyar Kések Ozirisz cikk

Kovács Miklós késkészítő, alias MókaMiki a késkészítést nem kezdte valami régen, úgy tudom mindössze hét éve. Ezt megelőzően „csupán” lelkes természetjáró volt és elmondása szerint a késkészítést azért kezdte, mert akart magának egy igazán jó kést, amivel egy erdei menedéket is fel lehet húzni és annak semmi baja nem lesz, de nem akart rá hosszú időt várni.

Szántó Szabolcs – Orion! Utazás a taktikai kések világába.

Magyar Kések orion cikk

Szántó Szabolcs bemutatása a hazai késes körökben csak annyira szükséges, mint a halaknak úszótanfolyamot tartani. De azért lássuk csak. Az évek alatt munkájával számos címet zsebelt be. Többek között a Késes Népi Iparművész és a Népművészet ifjú mestere címeket is megkapta. Illetve kiállításokon különböző díjakat nyert késeivel.

A hagyományos magyar bicska kiállítás.

Magyar Kések cikk

Rég jelentkeztünk már írással itt az oldalon. Az utóbbi időben inkább a videóké a főszerep, mint azt biztosan észrevettétek.

És bizonyára azt is észrevettétek, hogy a hagyományos magyar bicskák pozíciója megerősödött. Nemcsak a mindennapokban, de itt az oldalon is!

Pájer Gyula – Hamiskártyás! Vadnyugati vízió magyar köntösben!

Pájer Gyula késkészítőtől nem szokatlan, hogy kiruccanásokat ejt a „Nagykések” látványos világába!

A mostani alkalommal a varázslatos vadnyugat egy szeletkéjét verte acélba!

Az élmény, a hatás azonnal maga alá gyűrt! Végre volt alkalmam egy keményvonalas Bowie kést élesben tesztelni!

Nem is voltam rest és adtam az érzésnek rendesen!

Kovács Miklós - Indián! Bemutató és teszt!!

Kovács Miklós – Indián! Bemutató és teszt!!

Remélhetőleg hagyománnyá válik, de Kovács Miklós késkészítő esetében sorra megkapjuk a lehetőséget az új modellek tesztelésére és bemutatására.

Örömteli és megtisztelő élmények ezek…

Az idei fehován debütált a Bowie érzéssel szimpatizáló mindenes kés, az Indián!

Oldalak