Liszi Imre - Botanika

Pengehossz: 
80 mm
Markolatanyag: 
Választható (lásd egyedi kések)
Felhasználási terület:
Extrák: 
lásd a leírásban
Készlet állapot:
Rendelési információk: 
info ikonA megrendelés leadása csak a készleten levő termékek esetén jelent direkt vásárlást. Feltüntetett árak alapból nem tartalmazzák az estlegesen felmerülő szállítási költségeket, kivéve ott ahol ez külön van jelezve. A „megjegyzés” rovatban bármilyen egyedi igény jelezhető.
Termékleírás: 

Botanika

Ez a modell első darabja egy barátom feleségének készült ajándékba.

Ám a fogadtatás miatt mostanra túlnőtte magát, amit ezúton is nagyon köszönök mindenkinek!

Mivel egy legál méretű késről van szó, úgy gondolom, hogy a fix pengés eszközök közül ezek a méretek azok, amiket az ember legszélesebb felhasználási körben magánál tarthat és hordhat.

Egyaránt jó szolgálatot tehet erdei túrák és kirándulások alatt, vagy a házkörüli munkák során, de hű társunk lehet a mindennapok világában is.

A kés megfelel a Magyarországon hatályos, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló 175/2003. (X. 28.) Korm. rendeletnek, ezért nevezhetjük mindennap hordható késnek.

Tehát ezem modellembe is szerettem volna valami nagyon rám jellemző egyediséget csempészni!

Így született meg a koncepció! Egy darabka gyantába zárt természet!

Azóta ez a motívum a Botanika késeim ismertető jelévé vált.

Természetesen ebbe a gyanta berakásba bármi megálmodható! Ön kitalálja-megálmodja, én megvalósítom.

A kés minden porcikája szabad kézi munkával készül, hűen a mesterség alapjaihoz.

Azt hiszem mondhatom, kézműves alkotások ezek, hiszen minden egyes elkészült darabba ott lapul a lelkemből, a tudásomból egy darab.

Köszönöm, hogy megtekintette termékemet!

Liszi Imre „Imre Keresztapa kések” késkészítő

(FIGYELEM!!! LISZI IMRE, ÉS A MAGYAR KÉSEK SENKINEK NEM JAVASOLJA A KÉS KÖZTERÜLETEKEN, ILLETVE EGYÉB NYILVÁNOS HELYEN TÖRTÉNŐ VISELÉSÉT VAGY HASZNÁLATÁT! AZ EBBŐL EREDŐ PROBLÉMÁKÉRT ÉS HATÓSÁGI SZABÁLYSÉRTÉSEKÉRT A KÉSZÍTŐ, ÉS A MAGYAR KÉSEK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL!)

Karbantartási és ápolási tanácsok: 

A kés pengéjét mindig tartsuk tisztán szárazon. Amennyiben lehetőség van rá, közvetlen a használat után töröljük le. A mérsékelten vagy nem rozsdamentes acélok esetén ez fokozottan ajánlott!

Amennyiben gyanta vagy más szennyeződér tapad a kés pengéjére, ne próbáljuk az ujjunkkal lekaparni, piszkálni. Ezek a kések egytől – egyik nagyon éles eszközök, ezért ez fokozottan balesetveszélyesek!

Amennyiben késéhez természetes anyagok lettek felhasználva, ajánlott a rendszeres ápolás, tisztítás. Ezen folyamatok elmulasztása az anyagok minőségi romlásához és különböző esztétikai hibák kialakulásához vezetnek.

A bőrtok alapanyaga (maga a bőr) olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amik fokozottan reagálnak a külső természeti és időjárási körülményekre. Nem megfelelő ápolás esetén a következő hibák jelentkezhetnek:

  • szagosodás (nedvesség hatása, eső, sorozatosan vizesen elrakott penge)
  • kiszáradás (a rendszeres ápolás hiánya)
  • kitágulás (a kés nagyon hosszú ideig tokban tárolása)

A bőröknek van egy természetes elöregedési folyamata, tehát a bőrtokok nem örökéletűek.

A kés nem megfelelő tokba erőltetése a tokon javíthatatlan sérülést okozhat.

A kydex egy szintetikus anyag. Az időjárási viszonyoknak nagyon jól ellenáll és nem igényel rendszeres karbantartást sem.

Sugárzó hőnek kitéve a kydex formája torzulhat!

A kydex tok kialakításából adódóan hajlamos a késpengét karcolni. Ez legtöbbször a tokban ragadt piszok vagy egyéb szennyeződés miatt következik be.

Általános garanciális irányelvek:

Az általános garanciális irányelvekről részletesen a GYIK oldán taláható részletes információk.