Kovács Miklós

Kovács Miklós képe
Cégnév: 
Kovács Miklós késkésztítő
Szakmai bemutatkozás: 

Már kis koromban is megvolt bennem a kések iránti rajongás. Tizenévesen imádtam mindenfélét bütykölni, szétszedni a dolgokat és megnézni, hogy működnek. Az összerakás nem mindig sikerült, de idővel ez is ment.

Gépészmérnökként végeztem a főiskolán. Kisebb – nagyobb gépek összerakását végeztem. Ez időtájt szerettem volna magamnak venni egy normális, használható kést. Sokáig bújtam a netet, amikor rátaláltam egy ismerősöm (Kulcsár István) által készített videóra, amin egy menedéket épít egy darab késsel! Fát vágott vele, hasogatott, csapkodott. A késen pedig nem látszottak az igénybevétel nyomai.

Nagyon megtetszett a kés formája, a vastag, robosztus penge. Meg is kérdeztem tőle, hogy hol lehet ilyen kést szerezni. Azt tanácsolta, hogy regisztráljak a Késportálra, és ott nézzek utána a dolognak.

Ez a videó, és ez a kés volt a fordulópont az életemben. Ennek hatására kezdtem el késeket készíteni.

Rengeteg tanulás, olvasgatás után 2012 nyarán elkezdtem az első késeimet megalkotni. Autodidakta módon mindent a tanulmányaimra és az olvasás során megszerzett információimra alapoztam, és nem kevés tanulópénz árán fejlesztettem tudásomat.

Nem volt kitől tanulni, így mindent, lépcsőről lépcsőre egyedül kellett elsajátítanom, és erre büszke vagyok.

Amikor már volt némi szakmai ismeretem, mertem kérdezni. Ekkor nagy segítség volt Szálkai Róbert, Palcsesz Imre, Kocsis Ferenc, Bernshütz László és terelgető válaszaik, amiket ezúton is köszönök.

A portálra Mókamiki néven regisztráltam, ami egy kicsit komolytalannak tűnhet, néha meg is mosolyogtatja az embereket, de mára így ismert meg a késes világ.

Az olvasgatásból és hobbi késkészítésből mára eljutottam odáig, hogy a felhasználók szeretik és keresik az általam készített késeket.

Késeimre a legfontosabb jelző, a használhatóság. Nem nagyon készítek díszkéseket. Jó látni azokat a fotókat, amiket az elégedett tulajdonosok küldenek. Képek, amik használat közben készülnek.

Hitvallásom, hogy a kés eszköz, ami segíti és megkönnyíti azt a munkát, amire kitalálták. E hitvallás fényében készülnek széria modelljeim. Bushcraftra, vadászatra, túrázásra és konyhai felhasználásra egyaránt.

Kreativitásomnak csak az Önök fantáziája szab határt! Ezért, ha úgy érzi, nem találta meg a kedvére való formát termékeim között, kérem, keressen meg ötletével.

A felhasznált anyagok területén egyaránt megtalálhatóak nálam a rozsdamentes, félrozsdamentes és szénacélok. Szintetikus és természetes anyagok.

Remélem, még sok embernek tudok adni egy kicsit magamból a késeim által.

Köszönöm, hogy itt lehetek a Magyar kések oldalán, ami számomra nagy megtiszteltetés.

Jó egészséget kívánok Önöknek.

Kovács Miklós „Mókamiki” késkészítő.

Portfólió : 
Kovács Miklós késkészítő
Kovács Miklós késkészítő

Történet

Ennyi ideje tag
3 év 6 hónap
Címlapra: 
nem

Késkészítő termékei