Német László - Prémvadász

Pengehossz: 
130 mm
Pengevastagság: 
6 mm
Pengeanyag:
Acél keménysége: 
58 hrc
Markolatanyag: 
Választható (lásd egyedi kések)
Felhasználási terület:
Tok:
Extrák: 
A feltüntetett vételár az alapkivitel ára!
Készlet állapot:
Ár: 
40 000 Ft
Rendelési információk: 
info ikonA megrendelés leadása csak a készleten levő termékek esetén jelent direkt vásárlást. Feltüntetett árak alapból nem tartalmazzák az estlegesen felmerülő szállítási költségeket, kivéve ott ahol ez külön van jelezve. A „megjegyzés” rovatban bármilyen egyedi igény jelezhető.
Termékleírás: 

PRÉMVADÁSZ

A Prémvadász egy egyszerű formájú, erős erdei/tábori kés, univerzális használatra. A kés tervezésének alapja az Észak-Amerikában a 17. századtól máig népszerű french trade knife.

A Prémvadász jellemzői:

Az alap modell a svéd Uddeholm cég által gyártott Rigor szerszámacélból készül, ami egyrészt kiváló minőségű acél, másrészt mivel nem, vagy kevésbé rozsdaálló, így stílusában közelebb áll ehhez a régi típushoz, mint a rozsdamentes acélok. A penge 6mm vastag, amin meg van hagyva a melegen hengerelt felület, ahogy a képen szereplő késen is látszik. A penge 128-130mm hosszú, és 40 mm széles, erősen domború fokkal. A penge fokának első kb 30mm hosszú szakasza egyenes, és a széleken le van kerekítve, így a hüvelykujj bátran rányomható például faragás közben. Az él skandináv stílusú 15-16’-os szögben összetartó levezető él felületekkel, és egy vékony konvex vágóéllel. Ez a skandi-konvex él még képes a skandináv élek metsző-vágó teljesítményére, de ellenállóbb a sérülésekkel szemben, főleg a fenti szívós acélból készítve. Jól használható fafaragáshoz, tüzelő aprításhoz. A markolat jellemzően fából, vagy FR4 műanyagból készül, és a 17.-18. századi pisztolyok markolatához hasonló kialakítású. Az FR4 nem éppen autentikus anyag, de valószínűleg a legstrapabíróbb, így jó választás egy tábori kés markolatához. A hossza 120-122mm, és egyenletesen szélesedik 30mm-ről kb 36mm-re. Szépen le van kerekítve, így nagyon kényelmes a fogása. A markolatvédő 300 évvel ezelőtti formatervezés, de tökéletesen ellátja a szerepét, a markolatvég teljesen lekerekített. A markolat panelok, mint minden Sámán késen ragasztással és csavarokkal vannak az acélra rögzítve. A markolatban van zsinórlyuk is, ami nem csökkenti az ergonómiát, de időnként hasznos lehet. A tok egyszerű erszénytok. Alapanyaga marhabőr, belső bőr pengevezető lapokkal, és élvédő betéttel.

A kés adatai:

  • Penge: 128-130x40x6mm
  • Penge anyag: Rigor, 58-60HRC
  • Markolat: 120-122x(30-36)x22mm
  • Markolat anyag: Wenge, Bubinga, Diófa, FR4 műanyag
  • Teljes hossz: 250mm, klasszikus 10 inch-es kés.

Felhasználási terület:

Túrákon, táborozáskor tűz körüli feladatok, mint tüzelő aprítás, tollas ág készítés, famegmunkálás, menedék készítés. Főzéskor konyhakésként használható, alkalmas vadászkésnek is.

Ár: 40000-42000 Ft

Köszönöm, hogy termékemet választotta!

Használja egészséggel.

Német László „Shaman Workshop” késkészítő

Karbantartási és ápolási tanácsok: 

A kés pengéjét mindig tartsuk tisztán szárazon. Amennyiben lehetőség van rá, közvetlen a használat után töröljük le. A mérsékelten vagy nem rozsdamentes acélok esetén ez fokozottan ajánlott!

Amennyiben gyanta vagy más szennyeződér tapad a kés pengéjére, ne próbáljuk az ujjunkkal lekaparni, piszkálni. Ezek a kések egytől – egyik nagyon éles eszközök, ezért ez fokozottan balesetveszélyesek!

Amennyiben késéhez természetes anyagok lettek felhasználva, ajánlott a rendszeres ápolás, tisztítás. Ezen folyamatok elmulasztása az anyagok minőségi romlásához és különböző esztétikai hibák kialakulásához vezetnek.

A bőrtok alapanyaga (maga a bőr) olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amik fokozottan reagálnak a külső természeti és időjárási körülményekre. Nem megfelelő ápolás esetén a következő hibák jelentkezhetnek:

  • szagosodás (nedvesség hatása, eső, sorozatosan vizesen elrakott penge)
  • kiszáradás (a rendszeres ápolás hiánya)
  • kitágulás (a kés nagyon hosszú ideig tokban tárolása)

A bőröknek van egy természetes elöregedési folyamata, tehát a bőrtokok nem örökéletűek.

A kés nem megfelelő tokba erőltetése a tokon javíthatatlan sérülést okozhat.

A kydex egy szintetikus anyag. Az időjárási viszonyoknak nagyon jól ellenáll és nem igényel rendszeres karbantartást sem.

Sugárzó hőnek kitéve a kydex formája torzulhat!

A kydex tok kialakításából adódóan hajlamos a késpengét karcolni. Ez legtöbbször a tokban ragadt piszok vagy egyéb szennyeződés miatt következik be.

Általános garanciális irányelvek:

Az általános garanciális irányelvekről részletesen a GYIK oldán taláható részletes információk.