Német László - Bozótműves

Pengehossz: 
110 mm
Markolatanyag: 
Választható (lásd egyedi kések)
Tok:
Extrák: 
A feltüntetett vételár az alapkivitel ára!
Készlet állapot:
Ár: 
44 000 Ft
Rendelési információk: 
info ikonA megrendelés leadása csak a készleten levő termékek esetén jelent direkt vásárlást. Feltüntetett árak alapból nem tartalmazzák az estlegesen felmerülő szállítási költségeket, kivéve ott ahol ez külön van jelezve. A „megjegyzés” rovatban bármilyen egyedi igény jelezhető.
Termékleírás: 

BOZÓTMŰVES

A Bozótműves egy bushcraft kés. Kompakt, erőteljes, alkalmas a bushcraft során felmerülő legkülönfélébb feladatok elvégzésére, mint a menedék építéshez szükséges vékonyabb faanyag kivágása, előkészítése, tüzelő vágás, hasogatás, a tűz begyújtása szikravetővel, főzni, sütnivaló előkészítése stb. Durvább faragásokhoz is jól használható, annál is inkább, mert kellően nehéz a kés, így van benne erő, és lendület, hamar el lehet vele készíteni karókat, cövekeket, nagyobb csapda, vagy szerszám alkatrészeket. Ebből kifolyólag el kell ismerni, hogy aprólékosabb, kisebb munkadarabok készítése során épp a relatíve nagyobb súly miatt lesz fárasztó a szerszám használata, így nem biztos, hogy ezzel kell apró faragványokat készítenünk, bár egy jó bushcraft késnek mindent tudnia kell. Alkalmas eszköz vadászkésnek is, hiszen az él típusa, és a domború hegy miatt lehet vele nyúzni, zsigerelni, húst darabolni is.

A 11 cm hosszú penge klasszikus domború hegyű, a Sámán késekre jellemző egyenes levezetőél, és konvex vágóél kombinációjával készítve. A bushcraft késeknél arra törekszem, hogy az él két része minél jobban egybeolvadjon, és közelítsen a skandináv élhez, de azért a klasszikus skandináv élt nem kockáztatom meg egy ilyen késen, hiszen a súlya kétszer, háromszor nagyobb, mint egy átlagos puukko-é, így nagyobb erővel lehet vele dolgozni, és nagyobb erők hatnak az élszalagra, amibe így érdemes egy kis erőtartalékot hagyni.

A markolat 12cm hosszú, középen a legszélesebb, felülnézetben hal forma, a markolatvég madárfej alakú, 4mm széles törővéggel. A markolat készülhet fából, FR4-ből, mikartából, bármi kérhető hozzá a műhely nyújtotta kereteken belül, egyéni ízlés szerint. A tok fekete, vagy barna marhabőr erszénytok.

A kés adatai:

  • Penge mérte: 110x34x6(5)mm
  • Penge anyaga: Sleipner, Rigor, N690
  • Markolat mérete: 120x32x22mm
  • Markolat anyaga: bármi, amit a Sámán-műhely kínál.

Felhasználási terület: Bushcraft, túrázás, vadászat.

Ár: 44000-46000 Ft

Köszönöm, hogy termékemet választotta!

használja egészséggel.

Német László „Shaman Workshop” késkészítő

Karbantartási és ápolási tanácsok: 

A kés pengéjét mindig tartsuk tisztán szárazon. Amennyiben lehetőség van rá, közvetlen a használat után töröljük le. A mérsékelten vagy nem rozsdamentes acélok esetén ez fokozottan ajánlott!

Amennyiben gyanta vagy más szennyeződér tapad a kés pengéjére, ne próbáljuk az ujjunkkal lekaparni, piszkálni. Ezek a kések egytől – egyik nagyon éles eszközök, ezért ez fokozottan balesetveszélyesek!

Amennyiben késéhez természetes anyagok lettek felhasználva, ajánlott a rendszeres ápolás, tisztítás. Ezen folyamatok elmulasztása az anyagok minőségi romlásához és különböző esztétikai hibák kialakulásához vezetnek.

A bőrtok alapanyaga (maga a bőr) olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amik fokozottan reagálnak a külső természeti és időjárási körülményekre. Nem megfelelő ápolás esetén a következő hibák jelentkezhetnek:

  • szagosodás (nedvesség hatása, eső, sorozatosan vizesen elrakott penge)
  • kiszáradás (a rendszeres ápolás hiánya)
  • kitágulás (a kés nagyon hosszú ideig tokban tárolása)

A bőröknek van egy természetes elöregedési folyamata, tehát a bőrtokok nem örökéletűek.

A kés nem megfelelő tokba erőltetése a tokon javíthatatlan sérülést okozhat.

A kydex egy szintetikus anyag. Az időjárási viszonyoknak nagyon jól ellenáll és nem igényel rendszeres karbantartást sem.

Sugárzó hőnek kitéve a kydex formája torzulhat!

A kydex tok kialakításából adódóan hajlamos a késpengét karcolni. Ez legtöbbször a tokban ragadt piszok vagy egyéb szennyeződés miatt következik be.

Általános garanciális irányelvek:

Az általános garanciális irányelvekről részletesen a GYIK oldán taláható részletes információk.