Vélemények elsőkézből. – Ti írtátok. (1.rész)

Magyar Kések cikk

Valamikor a hónap közepén vetődött fel bennem az ötlet, hogy belevonlak titeket is egy cikk írásába, kedves késhasználók, azzal a szándékkal, hogy csokorba szedjem azokat a felhasználói véleményeket, amik úgymond elsőkézből származnak. A felhívásra jönnek is szépen a fotók, a vélemények. Így sikerült összegyúrni egy vélemény csomagot azoknak a leendő vásárlóknak, és késhasználóknak, túrázóknak, akiknek nincs alkalmuk tapogató közelségbe kerülni ezekhez a kézzel készülő csodákhoz. Illetve nincs lehetőségük kipróbálni, összehasonlítani őket. Hiszen semmi sem hitelesebb azon tulajdonosok szavánál, akik már használják késeiket.

Most akkor következzen a Ti véleményetek!

„Üdvözlöm! Tegnap sikerült kézbe vennem Szántó Szabolcs késkészítő Helvéciáját még júliusban sikerült 2.ként megrendelni és már vártam, hogy kézbe vehessem. Nem csalódtam benne egy igen szép kést kaptam, ami ár érték arányban nagyon jó! Egy univerzális túrakést szerettem volna rendelni, ami egy magyar készítőtől van. Így találtam rá a Magyarkések.hu oldalra, ahol láttam a videót és másnap meg is rendeltem a kést, amit szinte 4 nap alatt el is vittek...

Véleményem: A bőrtok igen szép munka, jól ül benne a kés, nem tud kicsúszni belőle még rázásra sem. Én egy karikát tettem a bújtatóba azt hiányoltam, de nem létfontosságú. A formája az nagyon tetszik, a markolat kifogástalan precíz és mint ha nem is fa lenne. Stabil a fogása beleillik a tenyerembe. Nem akarok erdőirtást végrehajtani a késsel, nem arra vettem, hogy tuskót hasogassak vele vagy ütőfázzak. Szakács vagyok, minden nap forgatom a késeimet és azokat sem teszem ki extrém helyzetnek, mert másnap is kell ..

Én, mint a képek alapján látható, élelmiszer feldolgozása, vágása, egyéb túra célra fogom használni. Tudom, hogy mit fog bírni ez a kés.

Használat során mit sem vesztett az éléből, egyszóval Szuper!!! Küldök pár képet, de nem igen volt még időm foglalkozni vele. Most vacsora közben is ezzel daraboltam össze a zöldségeket, és olyan, mint a borotva. Köszönöm!”

                                                                                 ……..Tóth István………..

Magyar Kések cikk

Palcsesz Imre „Angelero” késkészítő által, számomra készített Zengő kését szeretném megmutatni nektek.

Ez egy "széria" kés. Az enyém sleipner acélból készült konvex leélezéssel. Diófa markolattal. Kifejezetten bushcraft célokra készítettem. Így kapott egy nagyon jó kaparó élet és törővéget.

Nagyon jó éltartó és masszív pengével rendelkezik. Idáig minden helyzetben megállta a helyét.

A Zengő szépen formázott, ívelt markolata jól kitölti a kezet és kényelmesen illeszkedik a főbb fogásmódokban.

Alapból jár mellé a Jókai Attila által készített, bőr erszénytok.

Imit mindenkinek csak ajánlani tudom, mert rendkívül korrekt ember, mestere a szakmájának.”

             …….Rapali Ernő…….

Magyar Kések cikk

„Sziasztok! Az én késem egy Kovács Miklós késkészítő által készített Ozirisz. 4mm vastag sleipner, ovangkol markolat, Mókamiki féle bőrtokkal. A kés borotva éles, mutatós és praktikus.

Mikiről ....A kés pontosan a megbeszéltek szerint készült, utalást követően még aznap postára került. Miki korrekt volt. „

                                                                                …….Szabó Krisztián…….

Magyar Kések cikk

„Helló.

Az én késem egy Kovács Miklós késkészítő által készített Ozirisz.

A penge Rigor, a markolat Bocote fekete fíberrel és törővéggel.

Már közel egy éve megvan, és nem tudnám otthon hagyni még akkor sem, ha csak kutyát sétáltatni megyek az erdőbe.

A markolat formája számomra tökéletes, egyszerűen mintha a tenyerembe öntötték volna. Le sincs kedvem tenni.

A Bocote nem csúszik vizesen sem és a színe, mintája jól áll ennek a késnek szerintem.

A Rigor acél is hozta az általam elvártakat. Pillanatok alatt borotva éles és ezt egész jól meg tartja.

Az elszíneződései pedig egyáltalán nem zavarnak, sőt!

A tokja egyszerű, letisztult, csicsa mentes, és ami a lényeg, még 1 év után is tökéletesen tartja a kést! Nem csúszkál nem lötyög ki belőle pedig volt, hogy egy folyóba is becsúsztam az övemen a késsel. Tökéletesen tartotta.

Faragástól a szalonnázásig, nálam megállta a helyét.

Nem tudnék jobb kést választani a természetjáráshoz.”

    …….Rol Ler…..

Magyar Kések cikk

„Sziasztok! Az első késem és nagy kedvencem „Szasza Knives” Szántó Szabolcs késkészítő kése!

Egy Helvécia. Anyaga: 1,4116 Leélezése konvex élszalaggal. Keménysége: 57 HrC. Markolat anyaga: Vasfa.

Ezt a szép darabot tavaly a Fehován vettem Szabolcstól és nagyon nem bántam meg. Szinte minden nap nálam van. Kitűnő társ, az éltartása hihetetlen jó, pedig tényleg használom rendesen.

Ahogy a mester mondta: Ne kíméld!

Nagyon jó a fogása, és hihetetlenül könnyű kés! Van hozzá egy szép bőrtok is! Ahhoz képest, hogy egy éve nyüstölöm semmi baja. Élezve sem volt még.”

                                                                                                      …….Szász Tamás………

Magyar Kések cikk

„Üdv! A képen szereplő kés Kocsis Ferenc késkészítő, Mementó nevű terméke. Ferenc rendkívül megbízható, és precíz készítő. Mindenben tartotta magát a megbeszéltekhez, és kiváló munkát végzett! A kés kidolgozása, és minősége hibátlan.

 A Mementóról annyit, hogy kivételes darab. A metszőképessége hihetetlen, legyen szó faragásról, vagy súlytásról. A markolat pedig, minden fogásmódban stabil és kényelmes fogást biztosít. A kaparóél szenzációs, a penge pedig remekül irányítható faragás közben. Na és a látványa!”

……….Glász Sándor……..

Magyar Kések cikk

„Sziasztok!

Az ötös Nimródot feleségemtől kaptam tavaly karácsonyra. Az eltelt majd egy év alatt nem volt alkalom, hogy ne lett volna társam az erdőben; legyen szó a tűz, vagy az étel előkészítéséről. Tökéletes erdőjáró partnerem.

Köszönöm Palcsesz Imre késkészítőnek is, hogy ilyen remek kést készített nekünk.”

                                                                                                    ………Koncz Tamás…….

Magyar Kések cikk

„Sziasztok! Nemrég érkezett meg a Palcsesz Imre késkészítő által készített KisKos késem. Mindenesnek használom, mindig nálam van. Ki is robbantotta a zsebemből a Byrd bicskát. Kényelmes, kicsi (edc méretű), nagyon szeretem. Csak ajánlani tudom.”

……..Gazsi Attila…….

Magyar Kések cikk

Sziasztok

Magyar Kések